Så tar du bättre hand om kroppen under sommaren

Så tar du bättre hand om kroppen under sommaren

Även om vi älskar sommaren, solen och värmen som följer med så vet vi också att det varje år gör att kroppen påverkas. Den brännande värmen, luftfuktighet och liknande torkar ut den naturliga glöden på kroppen och leder ibland till irritationer och i värsta fall infektioner. 

För att undvika att kroppen tar skada under sommaren och istället få den att stråla måste du helt enkelt ta bättre hand om den. Här är därför några tips på hur du gör för att värna om huden under årets bästa årstid – sommaren! 

Återfukta huden kontinuerligt 

Att återfukta huden är det viktigaste steget man måste ta för att kroppen och huden ska må bra. Här är det dock inte bara viktigt att smörja sig med krämer regelbundet, men även att se till att dricka tillräckligt med vatten. Rekommendationerna ligger på 8 glas, men det kan vi tycka är för lite under sommaren, åtminstone om man befinner sig ute i solen största delen av dygnet. Se till att ha en vattenflaska nedpackad i kylväskan hela dagen! 

Solskydd är ett måste 

Vill man inte bara undvika att bränna sig men också skydda kroppen mot de negativa effekterna av UV-strålning måste man använda solskydd! Här är det viktigt att välja ett solskydd med hög solskyddsfaktor (SPF), åtminstone i början av sommaren. Som småningom kan man minska solskyddsfaktorn, men vi rekommenderar att man behåller en maximal hela sommaren för bästa skydd. 

Ät extra kosttillskott vid behov 

Även om sommaren är den tidpunkt om året där vi slappnar av mest är det även den tid många av oss glömmer bort att äta. Visst behöver vi inte äta lika mycket när vi ligger hemma, men vi måste fortfarande se till att få i oss tillräckligt med vitaminer! Försök då att äta lite extra kosttillskott för säkerhetsskull. Vitaminbrist kan bero på mycket och lever man med det länge kan det orsaka större besvär än bara hudproblem. Därför är det viktigt att åtgärda det i tid! 

Glöm inte att exfoliera! 

Du kommer aldrig att få en glödande hud om du inte exfolierar huden, det vill säga avlägsna döda celler från hudytan. Ta en kroppsskrubb och sätt ett lager på huden. Exfoliera din kropp i cirkulära rörelser över hela kroppen från axlarna och ner. Försök att göra detta 2-3 gånger i veckan för vacker hud året runt och inte bara under sommaren.