Tips på hur du kan förnya ditt sovrum

Tips på hur du kan förnya ditt sovrum

Är du trött på inredningen i ditt sovrum? Känns det som om allting bara har varit där för alltid? Känns det oinspirerande och stressigt? Då är här några enkla knep för att få nytt liv i sovrummet.

Skapa mer förvaring

Att få bort alla små saker som ligger framme kan verkligen ge ett nytt liv åt sovrummet. Oftast är det som känns tråkigt och jobbigt att det inte finns några fria ytor. Så se om det är möjligt att skaffa mer och bättre förvaring i ditt sovrum. Det kommer med högsta sannolikhet kännas behagligare och lyxigare utan en massa saker överallt. Det gäller även kläder. Både de som hänger framme på en klädställning och slängda över en stol.

Nya sängkläder

Sängen är oftast centrum för sovrummet. Den är både i blickfånget och där man själv ska komma till ro om kvällen. Att skaffa nya sängkläder kan därför vara något som verkligen gör skillnad för sovrummet i stort. Det kan skapa en helt annan energi och stämning i rummet. Både sängkläder, kuddar och sängkappa må bra av att gå i färgton med varandra.

Måla om i sovrummet

Ny färg. Att måla om väggarna i sovrummet är något som verkligen förnyar både looken och hur det känns att vistas i rummet. Kan du skapa en varmare känsla i rummet genom att måla i en annan färg? Ett tips är att exempelvis bara måla taket för att skapa härlig dynamik i rummet. Eller varför inte måla både tak och väggar i samma färg. Då blir det som att kliva i en färgburk, på ett positivt sätt.

Fler växter i sovrummet

Många har växter i vardagsrum och kök, men det är flera som är rädda för att ha för mycket växter i sovrummet. Var inte det. Växter skapar ro och det förnyar verkligen intrycket man får när man kommer in i ett rum om det plötsligt är fyllt av gröna växter. Det är med andra ord ett enkelt knep för att få in både färg och liv i sitt sovrum. Glöm bara inte att vattna. Ingen vill sova bland ruttna växter.