Gör vardagen enklare med en griptång

Gör vardagen enklare med en griptång

Ibland känns det som att kroppen inte räcker till, så är det för alla människor. Man sträcker sig eter något och man känner direkt hur stel man är och att det gör lite ont. Detta är inget ovanligt och är en del av det normala åldrandet. Med en griptång kan du dock göra vardagen betydligt lättare. 

Du känner säkert igen det, när man ska böja sig för att ta upp något man tappat eller sträcka sig för att ta ner en bok från högsta nivån i bokhyllan. Det är som att kroppen inte tar sig de där extra graderna när man vrider sig och det gör ont i muskelfästen och leder. Att vara lite stel och känna lite smärta är inget ovanligt. Många lider av samma problem som du gör. 

Man bör göra vissa sjukgymnastikövningar och kanske äta något tillskott, men samtidigt är det en del av att bli äldre. Gymnastik och kosttillskott hjälper men du kommer aldrig vara lika rörlig som när du var 25 igen och kroppen kommer inte vara lika förlåtande. 

Lugn, det finns sätt att förenkla på 

Men det är ingen anledning till att tänka att det är kört. Det finns sätt som man kan underlätta sin vardag på. Ett exempel på sådant är olika hjälpmedel som finns tillgängliga. Griptång är ett av dessa hjälpmedel som gör att din vardag blir smidigare och hjälper dig undvika smärta. 

En griptång blir som en extra del av armen. Den gör att du når ner till golvet och upp till översta hyllan utan att behöva bli begränsad av att du är stel och att det gör ont. Du plockar enkelt upp eller ned vad du är ute efter. Griptången är ett hjälpmedel du lätt ställer undan när du inte behöver det, men samtidigt kan ta fram när behovet uppstår.